Slide background

REPLICATE

Patientspecifikke implantater

REPLICATE® tager implantologien til det næste niveau, hvor alt er patientspecifikt og minimalt invasivt. Hver REPLICATE® er designet efter patientens individuelle behov og kan kun anvendes i den pågældende alveole.

Der er ingen standard komponenter, guide skinner, lager, instrumentsæt, men istedet smuk udnyttelse af teknologi, biologi og avanceret produktion – professionelt leveret og tilgængeligt for enhver implantolog.

Ved at bruge naturen som guide, er der ikke behov for boring, ikke behov for at vente og kun minimal gene for patienten. Ingen patienter efterspørger en kirurgisk løsning og postoperative smerter, hvis de kan undgå det. Se hvordan REPLICATE® ikke blot er en fornyelse, der binder teknologi og biologi sammen men imødekommer den moderne patients ønske om individuel, smertefri og enkel løsning.

Puredent er skandinavisk distributør (DK, NO, IS, SE) for Natural Dental Implants(NDI AG).

Bestil materialer og løsninger

REPLICATE® | Din egen implantatudviklingsafdeling – on demand..

Anatomisk Design

Udnyttelsen af innovativ teknologi til at skabe en kopi af den tand, som skal udskiftes med maksimalt fit og indbygget tilpasninger efter alveolens anatomi og med tandlægens kliniske justeringer.

On demand Implantologi

Fraværet af standard komponenter og lager betyder at tandlægen har fuld fleksibilitet og kan udnytte teknologien til at skabe præcis den løsning som patienten ønsker – leveret on time

Minimalt invasivt indgreb

REPLICATE® kræver ingen kirurgi, men isættes på en enkelt skånsom måde. Patienten har ingen væsentlige gener, men forlader klinikken med et æstetisk flot resultat. Isættelsen kombineres typisk med PRF.

Super-hydrophilisk overflade

REPLICATE® har med sandblæst, syreætset og super-hydrophiliske titanium overflade sikret en maximal osteokonduktivitet. REPLICATE® leveres i tør tilstand og kan med fordel vædes med i-PRF™ inden isættelsen

Perio-safe / no microleakage

En af de unikke fordele ved REPLICATE® implantatet er dets hybride design. Roden af titanium og den skræddersyede opbygning bliver ved glas-fusion til et helt stykke. Dette skaber en forsegling mod bakterie infiltration og dermed risikoen for at der opstår infektion og peri-implantitis.

Trusted Quality Mark 2017-2018

NDI AG er certificeret af The Clean Implant Foundation for 2017-2018 med udmærkelse dækkende hele processen fra produktudvikling over produktion og leverance efter ISO 13485 standarden.

 

 

Replicate® Implant design

baseret på CBCT data og digitaliseret aftryk

 

 

Om selskabet bag

REPLICATE® systemet er udviklet af Natural Dental Implants (NDI AG) med hovedsæde og produktionsfaciliteter i Berlin. NDI AG startede i 2009 og har frem til idag primært arbejdet indenfor de tyske grænser med at opbygge erfaringer og evidens til internationaliseringsfasen, som vi i Puredent er en del af.

Grundlæggerne af NDI AG Ruedger Rubbert og Lea A. Ellermeier har sammen flere dental succeser bag sig. De begyndte allerede tilbage i 2006 at optage IP rettighederne rundt om “det patient specifikke” implantat og har idag mere end 25 patenter.

 

Design og produktionen foretages i Berlin.

Tag med på et af vores Berlin kurser og få en guided tour – se vores kursusoversigt her.

 

REPLICATE® | ANATOMISK SET

 


 

REPLICATE®-systemet kombinerer naturens form med velafprøvede materialer til at skabe et unikt alternativ til traditionelle implantater og tre-ledet broer.

Den anatomiske form af tanden, som skal udskiftes, styrer designet af hvert REPLICATE®

Designet af knogledelen i titanium og blød vævsdelen i zirconium, samt den midlertidige krone i translucent zirconia sikrer korrekt pasform, proportioner og æstetik.

Idet REPLICATE® er designet efter formen på den eksisterende alveole, kan både specialister og generelle tandlæger isætte en REPLICATE® tand uden boring, hvilket reducerer risikoen af skader på den omgivende knogler, blødt væv og nerver.
Da hele tværsnittet af alveolen anvendes, bevares både hårdt og blødt væv, og derfor er yderligere procedurer, såsom sinusløft, oftest ikke nødvendig.

 

 

Replicate® implantat isættes det sidste stykke med få præcise hammerslag

Dr. D. Hildebrand, Berlin

REPLICATE® | TEKNIK

 


 

 

Hvert REPLICATE® implantat består af tre brugerdefinerede komponenter:;

1) Titanium implantat rod,

2) Zirconia opbygning samt

3) Midlertidig beskyttende krone

Hver REPLICATE® implantat har et individuelt design og kan fuldstændigt tilpasses til de specifikke kliniske forhold.

Dette indbefatter eksempelvis tilpasning af dybden af zirconia-delen, reducering af højden af furcation-punktet, kombination af rødder (ved tænder med flere rødder), eliminering af rod-divergens, digital tilpasning af kroner og opbygningens form.

 

 

Hybrid Design

En af de unikke fordele ved REPLICATE® implantatet er dets hybride design. Roden af titanium og den skræddersyede opbygning bliver ved glas-fusion til et helt stykke. Hvert REPLICATE® implantat gennemgår en 100% kvalitetskontrol for at sikre at den glas-fusionerede sammensætning er helt uden mellemrum og bobler i glasset.

  • Forseglet mod bakterie infiltration for at undgå infektion
  • Ingen cementering ved knoglekams niveau
  • Forhindrer kropsvæsker fra at blive fanget i implantatet.
  • Ingen mikrobevægelser mellem implantat rod og opbygning

5 mio cycles

Det hybride design er valideret ved brug af en nedre fortand, som eksempel. Dette design modstod 5 millioner gentagelser (cycles) ved 450N dynamisk belastning, hvilket er en modstandskraft, der i forhold til et traditionelt implantat (sammensat af 2 dele) i samme størrelse, er ca. to gange stærkere.

Overfladebehandling

Roden af et REPLICATE implantat er fremstillet i medicinsk titanium klasse 4, der gennem mere end 30-års brug har bevist at være yderst velegnet til implantater. Hvert REPLICATE implantat er 100% skræddersyet med små fordybninger og er let overdimensioneret i den nederste del, hvilket giver en pålidelig primær stabilitet.

 

Elektronmikroskopiske billeder viser implantatets overflade med makro og mikro rughed.

Ideelt miljø for osteoblaster

Titanium overfladen er sandblæst og syreætset, så den både har makro og mikro rughed. Dette skaber et ideelt miljø til at osteoblaster kan sætte sig fast på implantatet og igangsætte knogleintegration. Før REPLICATE® implantatet steriliseres plasma aktiveres det for at maksimere hydrofiliciteten.

Den forstørrede histologiske slide er udarbejdet af Baylor College of Dentistry og viser, hvordan knogleopbygning gror ind i forbydningerne. (Knogle er rød, titanium er sort), og skaber en mekanisk retention med langtidsholdbar stabilitet.

Unik Emballage


Forskning viser at hydrofiliciteten på titanium overflader er væsentligt reduceret efter få dage, hvis den bliver udsat for den omgivende luft. REPLICATE implantatet leveres derfor i en hermetisk forseglet titanium boks, for at sikre at titanium overfladen ikke ændres.

REPLICATE implantatets særligt udviklede holder og emballering er aseptisk og med on-time levering.

Læs mere her

 

REPLICATE® Try-in vs Root

REPLICATE® implantat i holder (lille billede)

Dr. D. Hildebrand, Berlin

REPLICATE® | SÅDAN ER PROCESSEN

 


 

CBCT Scanning

Oprettelse af en REPLICATE® kræver en CBCT-scanning (DVT) og et PVS-aftryk eller en 3-D intraoral scanning.

Omdrejningspunktet for al kommunikation omkring REPLICATE® er samlet i vores portal. I den uploades filerne, og al indhold for hver ordre er samlet her.

Upload data

Tandlægen enten uploader eller fysisk sender aftryk og scanninger til NDI sammen med patientsamtykkeerklæringen (patientens tilladelse til at NDI må modtage, behandle opbevare data om patienten ved fremstillingen af et Replicate tand-implantat) og laboratorie-ordreformularen. I laboratorie-ordreformularen angives bl.a. farvekode til opbygning og midlertidig krone, samt eventuelle ændringer af standard designet.

Godkendelsesproces via PDF

Når designet er klargjort modtager tandlægen en pdf. fil til gennemsyn og godkendelse. Tandlægen godkender eller anmoder om ændringer.

Produktionstid typisk 5 dage

Når designet er godkendt, fremstilles REPLICATE® tanden i titanium af medicinsk kvalitet og i Y-TZP zirconia. Delene fusioneres sammen til et enkelt stykke i en avanceret fusioneringsproces. Hele fremstillingen tager ca. fem arbejdsdage efter design godkendelse.

Leveres med komplette instruktioner

REPLICATE® tanden og den midlertidige krone, leveres herefter sterilt indpakket med et komplet sæt arbejdstegninger, der giver det fulde overblik over placering i alveolen, bonding på nabotænder osv.

Isættelse umiddelbart efter ekstration

Efter at patientens tand er ekstraheret og alveolen er renset og eventuelt foret med PRF eller knoglesubstitut, isættes REPLICATE® tanden med enkle lette hammerslag, hvorved knogledelen af implantatet opnår primær stabilitet i alveolen, dog uden at tilføre tryk på udvalgte steder såsom bukkalt.

Den midlertidige krone ”bondes” på nabotænderne efter anvisningen på tegningen.

Indheling på 4-6 måneder

Den midlertidige krone er designet til at være ude af okklusion og til ikke at røre REPLICATE® tanden. Derved sikres at der ikke kommer tryk på implantatet under helingstiden der typisk varer 4 til 6 måneder, hvorefter der cementeres en permanent krone på.REPLICATE® | SÅDAN KOMMER DU IGANG

 


 

Kontakt os

Start med at kontakte os telefonisk på +45 3131 1925 og få vendt processen i opstart og hvorledes de enkelte trin afvikles. Herunder en dialog om kriterier for valg af case osv.

Vi hjælper dig med at oprette login på portalen og vejleder dig i hvilke patientmaterialer du kan bruge i præsentationen overfor dine patienter.

Upload case

Når data fra den første patient er klar uploades CBCT data og aftryk via Portalen.

Vi er med på sidelinien og hjælper til om nødvendigt. Teamet i Berlin er meget erfarne og svarer hurtigt tilbage.

Hvis den case som indsendes ikke egner sig til REPLICATE® får du besked med det samme.

 

 

Ekstraktion og isættelse af REPLICATE®

Vi deltager under din første case. Ekstraktionen foretages lidt mere langsomt end normalt, da vi ønsker at bevare alveolen indtakt.

Efter ekstraktion foretages en oprensning og klargøring med Try-in. Når alt er klart isættes REPLICATE® og den beskyttende krone. Herefter tager patienten hjem.

 

 

Doctors Portal

Doctors Portal er omdrejningspunktet for al kommunikation omkring REPLICATE®.

Her uploades filerne og kommunikationen med teknikkerne omkring det enkelte implantat sker via “message”.

Du vil her kunne se alle de cases du har uploaded.

Valg af patient

Det primære kriterie i valg af patient er at den pågældende tand har en intakt alveole. Derudover spiller patientens generelle helbred i forhold til heling (eksempelvis D vitamin), rygning osv. en rolle i valget.

REPLICATE® kan designes efter enhver tand, hvadenten den er enkelt rodet eller flerrodet.

Erfaringen fra Tandlæger som bruger REPLICATE® er at indikationsområdet er væsentligt større end først antaget.

Infektion

Mindre infektion

Som udgangspunkt kan REPLICATE® isættes i en alveole med mindre infektion, såfremt der foretages en grundig oprensning og tilføres eksempelvis PRF eller systemisk antibiotikakur efterfølgende.

Større infektion

Er der tale om en større infektion, kan isættelsen udskydes i op til tre uger. Viser det sig at det ikke er muligt at placere REPLICATE® tager vi den tilbage og krediterer fakturaen.

Hvis integration ikke sker

Såfremt REPLICATE® ikke integreres, men falder ud, må der påbegyndes en traditionel implantatbehandling.

Vi tager REPLICATE® implantatet tilbage og krediterer fakturaen.

 

Replicate® Try-in i alveolen kort efter ekstraktion. REPLICATE implantat (lille billede) i holder .

Dr. D. Hildebrand, Berlin

REPLICATE® | ISÆTTELSE & PRF

kortere inflammationsfase, færre smerter, tidligere start på mikrovaskularisering og osseointegration ved at kombinere PRF og REPLICATE®


 

Personlig regenerativ medicin

Platelet Rich Fibrin (PRF) er en effektiv både at få adgang til patientens regenerative potentiale via blodbanen og derigennem kunne øge kroppens naturlige regenerative respons ifbm. et operativt indgreb.

Læs mere om PRF her

PRF en naturlig komponent

Inddragelsen af patientens regenerative celler i REPLICATE® isættelsen ikke blot hjælper med at få inflammationen hurtigere nedbragt og dermed færre smerter, men understøtter samtidig den proliferative dannelse af mikrovaskularisering og dermed tidligere osseointegration omkring implantatet.

Der er ingen patienter som ønsker hverken smerter, komplikationer eller bivirkninger ved et operativt indgreb.

Foring af alveolen med PRF membraner

PRF bruges sammen med REPLICATE® i både membran form og i væskeform.

Alveolen fores med PRF membraner ved at bruge REPLICATE® TRY-IN til at placere dem i rodkomplekset og mod den bukkale knoglelamel. PRF membranen nedbrydes langsomt over 8-10 dage og fibrinen orkesterer frigivelsen af vækstfaktorer følgende det naturlige regenerative mønster.

Væskeformig PRF til præparation af implantatoverfladen

Den super hydrofiliske overflade på REPLICATE® opsuger væske omgående. Med væskeformig PRF (A-PRF™ liquid eller i-PRF™) præpareres overfladen på implantatet lige før isættelsen.

REPLICATE® | VEDLIGEHOLDELSE

Molekylær diagnostik som naturlig forebyggelse af peri-implantitis


 

Vedligeholdelse og forebyggelse

Materialer og design i REPLICATE® har stor betydning for en enkel vedligeholdelse og stor modstandsdygtighed overfor udvikling af peri-implantitis. Brugen af molekylær diagnostik (ImplantSafe®) giver en sikkerhed for at eventuelle kollagennedbrydende aktiviteter kan ses tidligt og kan behandles.

Full body design

REPLICATE® implantatet adskiller sig fra andre implantater ved at være et full body implantat uden samlinger og bevægelige dele. Kombinationen af titanium og zirconium i hybrid versionen tilbyder det omgivende væv den optimale overflade og sikrer en tæt integration mellem blødtvæv og zirconium, som sammen med fraværet af bevægelige dele, betyder at der ikke er en potentiel bakterie ansamling der kan starte kollagennedbrydende processer.

Ingen sekundær procedure

Full body designet betyder at der ikke er brug for et ekstra indgreb med abutment, gingivaformer osv. der er med til at skabe uro omkring implantatet. Fra REPLICATE® er isat er der fuldstændig ro omkring det.

Minimal manipulation

Denne minimale manipulation af vævet, dels fraværet af kirurgi og dermed følgende ændring i vaskularisering m.m. samt den fulde udnyttelse af alveolen, har stor betydning for kvaliteten af implantatets omgivende væv og dermed modstandsdygtighed overfor bakterier og kollagen nedbrydende aktivitet.

Personlig molekylær diagnostik

Hvor traditionel diagnostik af peri-implantitis sker udfra visuelle parametre, såsom røntgen hvor tab af væv er den typiske markør.

Molekylær diagnostik

I Puredent arbejder vi med den moderne tilgang hvor måling sker på molekylært niveau i realtid og kvantificerbart via en spyttest. Det giver et indblik i hvorvidt kollagennedbrydende processer er tilstede og i hvor høj grad og betyder at en behandling kan starte på et langt tidligere tidspunkt.

Læs mere om Perio Prevention her

ImplantSafe®

ImplantSafe® er en immunologisk test, der måler forekomsten af aMMP-8 i en poche med en dip-stick. Resultatet viser kvalitativt med 1 eller 2 streger om testen er negativ eller positiv. Med den elektroniske ORALyzer® læser kan aflæsningen automatiseres og kvantificeres til en måling i ng/ml. Testresultatet er klar på få minutter.

Professionel kommunikation

Kommunikationen om den forebyggende vedligeholdelse af REPLICATE® med ImplantSafe® sker med ImplantPass® og PerioPass®, som hverisær kombinerer de kvantitative målinger fra ORALyzer® læseren med de kliniske observationer og danner en platform for kontinuerlig dialog centeret omkring det fulde billede af sundhedstilstanden sub-klinisk og klinisk af tandkødet omkring REPLICATE®.
Læs mære om Perio Prevention kommunikation her

 

Åbnet Replicate® implantat pakning

(lille billede) PRF påføres overfladen .

Dr. D. Hildebrand, Berlin

Replicate | Kliniske cases

Replicate™ Immediate implantat -5 (35)

Replicate™ Immediate implantat 1- (41)

Replicate™ Immediate implantat 6- (46)

Step by step cases: Isættelse af Replicate implantater

 

Læs og download alle cases her

REPLICATE® | Video

REPLICATE® demo video

 

Replicate® Cover shield bonded på

(lille billede) Cover Shield.

Dr. D. Hildebrand, Berlin

REPLICATE® | LITTERATUR

 

 


 

Artikel
Implantology in transition

Artikel
Universitetsklinikken SH

Artikel
Teamwork

Artikel
DDM

Artikel
INNOVATION – IMPLANTATPROTETIK

Artikel
IMPLANTOLOGIE JOURNAL

Artikel
..analysis-of-implant-surfaces

Seneste artikler

Die Quintessenz Monatszeitschrift für die gesamte Zahnmedizin
Seite 1024 – 1033, IMPLANTOLOGIE
Ein klinischer Erfahrungsbericht
Berthold, Michael / Edelhoff, Daniel / Prandtner, Otto / Saeidi Pour, Reza
JOMI Online Article, Seite e37-e44, doi:10.11607/jomi.6048, PubMed:29534136, Sprache: Englisch
Online Article: Immediate Nonsubmerged Custom Root Analog Implants: A Prospective Pilot Clinical Study
Moin, David Anssari / Hassan, Bassam / Wismeijer, Daniel

REPLICATE® | PRODUKTBLADE

 


 

Produktblad
REPLICATE® Tid til fornyelse

Produktblad
Anatomien i REPLICATE Tooth

Produktblad
Overfladebehandling og emballering