Hypro-Oss®

Hypro-Oss™

Om Hypro-Oss®

En bovin knoglesubstitut, som på to punkter er ulig alle andre kendte xenografts. Vandet i knoglen er fjernet ved frysetørring hvorved mikrostrukturen bevares, modsat den gængse opvarmning, som ændrer knoglens krystalinske struktur.
Ydermere er næsten alt det naturlige kollagen bevaret uden opvarmningen, og en patenteret kemisk proces har fjernet præcis den del af peptidkæderne, der er ansvarlig for antigene reaktioner.

 

Bestil materialer og løsninger

30% Atelocollagen

Konsistens nærmest som autolog knogle

Da Hypro-Oss® ikke er opvarmet, men har et højt indhold af Atelokollagen type 1, er konsistensen langt tættere på autolog knogle – den virker blød – knoglevæv agtig – og bliver hurtig klæbende når den fugtes.

Hypro-Oss® bliver remodelleret til patientens egen knogle.

Kombination af kortikale og spongiøse partikler sikre stabilitet under knogledannelsen og forhindrer volumentab. Der skal naturligvis tages hensyn til træk og tryk påvirkning af det område Hypro-Oss® anvendes i – eksempelvis med FAST systemet!

100% remodellering

Super Hydrofilt

Højt indhold af kollagen gør Hypro-Oos® ekstra hydrofilt

Hypro-Oss® materialet er hydrofilt, og kan let blandes med patientens blod, exudate fra A-PRF™ eller sterilt saltvand før placering. Blandet med blod har Hypro-Oss® en fremragende koagulationsevne, som muliggør nøjagtig placering af materialet.

Bovin knoglemateriale 70%

Kollagen 30%

 

Resorbtion 4 – 6 md

Stabil knogle

Hypro-Oss innovative egenskaber

Udviklingen af den innovative Hypro-Oss® produktlinje er baseret på ideen om et ideelt biomateriale med den højeste grad af biokompatibilitet og tilpasning til den nye endogene knogle med accelereret ny knogledannelse. For at opnå dette, er den proprietære atelopeptidations- og frysetørringsteknologi anvendt, der bevarer de naturlige kollagene komponenter i knoglematerialet, efter kollagenen er blevet modificeret til en ikke-immunogen atelokollagen. Ved helt at undgå brugen af opvarmning (termo) som forarbejdningsmetode, som andre fabrikanter stadig bruger, bevares den naturlige krystallinske struktur af hydroxyapatit, samt de kollagene komponenter.

Hypro-Oss® har således på grund af den innovative propritære teknologi, følgende vigtige egenskaber:

  • Naturlig bovin væv komponenter til forbedret ny knogledannelse
  • Telopeptid fri kollagen komponenter; ikke-immunogent peptid
  • Acceleration af helingsprocessen for fysiologiske væv og knogledannelse
  • Beskytter implanteringsstedet for infektioner (den bakteriostatiske effekt af atelokollagen)
  • Har egenskaber til at føre medikamenter til operationsstedet
  • Højeste biokompatibilitet; fravær af fremmedlegeme respons
  • Bevarer de naturlige strukturer af kollagen og hydroxyapatit grund af frysetørringsforarbejdning.

 

Vare nr. Str. Mængde
070 0,5 – 1,0mm 0,5cc
071 0,5 – 1,0mm 1,0cc
072 0,5 – 1,0mm 3,0cc
073 0,5 – 1,0mm 5,0cc
Vare nr. Str. Mængde
074 1,0 – 2,0mm 0,5cc
075 1,0 – 2,0mm 1,0cc
076 1,0 – 2,0mm 3,0cc
077 1,0 – 2,0mm 5,0cc

Forudsætninger for tilstrækkelige resultater ved implantering

Forudsætning for en effektiv anvendelse af Hypro-Oss® er en stabil implanterering i et vitalt og godt behandlet knoglehulrum, med moderat biomekanisk belastning.

Hypro-Oss® er særligt velegnet til fyldning af spongiøse knogle defekter. Det bør altid anvendes på en måde, om muligt, hvorved hele overfladen er i direkte kontakt med vitalt knoglevæv. Knogledefekten bør være fyldt helt op med Hypro-Oss® eller en blanding af Hypro-Oss® med autolog knogle, allografts og A-PRF™ membran stykker.

Den tilstødende knogles overflade skal opfriskes inden implantering med Hypro-Oss®. Formålet med en stabil, intraossøs implantering er en direkte ossøse kontakt mellem Hypro-Oss® og den vitale knogle, uden et mellemliggende bindevævslag.

Hypro-Oss makro-porøse struktur er ideel i sin osteokonduktive funktion og fremmer indvækst af blodkar og nerver. Det naturlige indhold af atelokollagen i knoglematerialet, stimulerer og accelererer ny knogledannelse ved at udløse trombocyt sammenlægning, nedbrydning, og frigivelse af vækst peptider såsom Beta TGF, IGF1, IGF2, VEGF og PDGF, som er ansvarlige for osteoinduktion og dermed for den forbedrede knogle formation.

Vedhæftning og spredning af osteoblaster på Hypro-Oss® overfladen skaber en åben, sammenkoblet porestruktur, hvilket udløser en bioaktiv reaktion med knoglevæv dannelse, knoglevæv styrkelse og knoglevæv sammenkædning, hvilket fører til genoprettelse af knoglen og dens funktion.

De osteokonduktive egenskaber fra hydroxyapatit og osteoinduktive egenskaber fra atelokollagen skaber sammen en forøget høj kvalitet af den nye knogledannelse.

Der skal tages højde for, medmindre knoglen dannelsen er færdig, at stabilisering kan være nødvendig for at reducere den mekaniske belastning på implantationsstedet (f.eks afstivning, metal osteosyntese).

Deaktivering eller fjernelse af smitstoffer

Fremgangsmåden til kollagen behandling omfatter flere gentagne ekstraktioner, der anvendes til fjernelse af ikke-kollagen kugleformede proteiner fra bindevævet, eftersom prion (den infektiøse agent for BSE) hører til kategorien af kugleformede proteiner. Ekstraktionsprocessen er en ekstra sikkerhedsprocedure, der resulterer i et reduceret prion indhold, hvis der er nogen i vævet. Desuden anvendes en mættet calciumhydroxid løsning med pH-værdi på 12,5, som en teknisk metode til deaktivering af prioner.
Prionproteinet (globulære protein) indeholder en langstrakt konformation af beta-foldet lag type, der ændres til en fysiologisk normal konformation (ikke-infektiøse) gennem virkningen af hydrotrope stoffer (mættede calciumhydroxider med PH 12.5). Virkningen af hydroxider anbefales i WHO dokumentet CPMP og CVMP EMEA / 410/01, Rev. 3 som en effektiv foranstaltning til at reducere risikoen for TSE overførsel via medicinsk udstyr.

Disse procedurer inducerer strukturelle ændringer såsom dekrystalisering af prionproteinet (følsom over for proteolyse), hvilket resulterer i irreversibel, ikke-toksisk konformation af prionproteinet. Kollagen behandlet på denne måde og anvendt i produktionen af Hypro-Oss består af prion-frit væv, som er fuldstændig sikkert hvad angår TSE.

Kontraindikationer

Akutte og kroniske infektioner på implantatstedet, defekter i området af åbne epifyseskiverne, alvorlige knoglesygdomme af endokrine ætiologi art, alvorlige forstyrrelser af knoglemetabolisme, igangværende behandling med glukokortikoider og mineralkortikoider og agenter, der påvirker calcium metabolisme (f.eks calcitonin), alvorlige eller vanskelige at kontrollere diabetes mellitus, immunosuppressiv behandling, maligniteter (på grund af den sænkede diagnostiske værdi af de røntgenundersøgelser i tilfælde af tumor forekomst i implantationssted).